De huidige huurders
Een overzicht van wie er nu al in de Proeftuin huren
Wie huren er al in de Proeftuin?
De Proeftuin Ede bruist van creativiteit en ondernemerschap. Verschillende inspirerende huurders hebben hier hun plek gevonden, ieder met hun eigen expertise en passie voor duurzaamheid, voedsel en innovatie. Maak kennis met de pioniers die de Proeftuin tot een levendig centrum van smaak, fermentatie en natuur maken:
Verrot Lekker Nederkoji
Verrot Lekker Nederkoji is dé plek waar traditionele fermentatie en lokale ingrediënten samenkomen. Onder leiding van fermentatie-expert Christian Weij worden hier bijzondere producten gemaakt zoals miso, sojasaus en garum. Ze werken met een traditionele houten muur voor het kweken van koji op Nederlandse granen. Nederkoji maakt fermenteren toegankelijk voor iedereen die meer wil leren over deze eeuwenoude technieken.
Meer info: https://www.verrotlekker.nl/nederkoji/
Fermentatie Atelier VanChris
In het Fermentatie Atelier VanChris deelt Christian Weij zijn kennis en passie voor fermentatie. Hier worden workshops en proeverijen gehouden waarin je alles kunt leren over fermenteren. Of je nu zelf kombucha wilt maken, kimchi, of bijzondere azijn – VanChris biedt je een unieke inkijk in de wereld van fermentatie.
Meer info: http://www.vanchris.nl
Stichting Wildegaard
Stichting Wildegaard huurt een buitenruimte van ruim 5.000m² in de Proeftuin en heeft er een prachtige buurtuin van gemaakt. Hier vind je een voedselbos, moestuin en kindertuintjes waar buurtbewoners leren en samenwerken aan duurzame voedselproductie. Wildegaard is een groene oase voor educatie en gemeenschapsvorming.
De SmaakWerkplaats
Chef Louis Panken nodigt je uit in zijn SmaakWerkplaats, waar hij pop-up diners organiseert die draaien om innovatieve smaken en duurzame ingrediënten. Met zijn passie voor lokale producten en fermentatie weet hij gasten te verrassen met unieke culinaire ervaringen. Voor fijnproevers die op zoek zijn naar iets bijzonders, is De SmaakWerkplaats een must.
Studio Zoetekauw
Studio Zoetekauw van Berend Weij is de plek voor liefhebbers van charcuterie en ambachtelijk worst maken. Berend geeft in de Proeftuin workshops waarin hij zijn passie voor vleeswaren en traditionele technieken deelt. Of je nu zelf droge worst wilt leren maken of geïnteresseerd bent in het verfijnen van je charcuterie-kunsten, bij Studio Zoetekauw zit je goed.
Ook Huren in de Proeftuin?
Ben je op zoek naar een inspirerende plek om te werken aan jouw duurzame voedselproject of culinaire innovatie? In de Proeftuin is nog ruimte beschikbaar voor creatieve ondernemers en pioniers. Kijk deze pagina voor meer info.


